Van Gaal-voorganger haalt uit: Al vaker gezegd dat ik oneerlijk ben behandeld

Van Gaal-voorganger haalt uit: "Al vaker gezegd dat ik oneerlijk ben behandeld"

02-08-2016 09:00

David Moyes vindt dat hij oneerlijk is behandeld in zijn periode bij Manchester United. Hoewel de 53-jarige Schot in de zomer van 2013 een zesjarig contract tekende, mocht hij zijn eerste seizoen op Old Trafford niet eens afmaken.

Manchester United was in het laatste jaar onder Sir Alex Ferguson kampioen geworden, maar Moyes kon dat geen vervolg geven. In April 2014 kreeg hij zijn congé. Moyes vindt nog steeds dat hij de juiste man was voor The Red Devils. "Je krijgt deze grote banen – Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United – niet zonder reden", vertelt hij aan Sky Sports.

"Ik heb al vaker gezegd dat ik oneerlijk ben behandeld. Als je een zesjarig contract tekent en al na tien maanden wordt ontslagen, geloof ik dat dat zo is", vervolgt Moyes, die deze zomer aan de slag ging bij Sunderland. "Ik won niet genoeg wedstrijden, maar je moet toegeven dat er verzachtende omstandigheden waren. Ik denk dat er daarna meer dingen zijn gebeurd, die dat alleen maar bevestigen."

Toch bewaart Moyes ook goede herinneringen aan zijn periode bij Manchester United, waar hij werd opgevolgd door Louis van Gaal. "Die periode gaf mij een ongelooflijk inkijk in hoe het is om in de top te werken. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar thuis hoor, dat mijn niveau daar ligt."