'Anderlecht vindt akkoord met Dinamo Kiev over uitleenbeurt nieuwe spits'

'Anderlecht vindt akkoord met Dinamo Kiev over uitleenbeurt nieuwe spits'

01-08-2016 20:00
2

RSC Anderlecht heeft een nieuwe spits gevonden. De Brusselaars gaan shoppen in Polen. De spits Lucasz Teodorczyk wordt voor één seizoen gehuurd van het Oekraïense Dinamo Kiev.

Het Poolse Pilkanozna meldt dat Anderlecht een akkoord heeft gevonden met Dinamo Kiev. De spits Lucasz Teodorczyk wordt voor één seizoen gehuurd van de Oekraïense topclub. Paars-wit wist ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract. Volgens lokale bronnen is de transfer al zo goed als geregeld. De Poolse spits vliegt woensdag naar België om de wedstrijd tussen Anderlecht en FK Rostov live te bekijken. Een dag later volgen de medische testen. Verwacht wordt dat hij deze week nog officieel wordt voorgesteld.

Teodorczyk begon zijn professionele carrière bij Polonia Warschau. Al snel vertrok hij naar de topclub Lech Poznan, waar hij heel wat indruk maakte. In één jaar kon hij 24 keer scoren in vijftig wedstrijden. Dat leverde hem ook een toptransfer op naar Dinamo Kiev. Ook in Oekraïne deed hij het meer dan goed, maar was hij nooit zeker van een basisplaats. Hij scoorde 21 keer in 53 wedstrijden.