KNVB wil de Johan Cruijff Schaal hervormen en werpt een blik naar België

KNVB wil de Johan Cruijff Schaal hervormen en werpt een blik naar België

01-08-2016 19:53

De KNVB gaat de opzet van de Johan Cruijff Schaal onder de loep nemen. De Nederlandse voetbalbond zou bij het jaarlijke treffen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar graag een zelfde soort entourage en sfeer zien als bij de bekerfinale - en daar komt op dit moment niets van terecht. 

"Om dat voor elkaar te krijgen, willen we nu naar een aantal aspecten kijken om te zien of we die kunnen verbeteren", aldus operationeel directeur Gijs de Jong in gesprek met KNVB TV. 

Hij somt vervolgens een aantal concrete zaken op. "Het moment waarop de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld. Dat is nu vaak middenin de schoolvakanties. De plek waar de wedstrijd wordt gespeeld. We hebben er wel eens vaker over gediscussieerd: moet je niet bij de kampioen of bij de bekerwinnaar spelen? Dat zou een optie zijn."

Dan is er nog een derde aspect: een grotere sportieve beloning voor de winnaar van de prijs. "Zoals in de bekerfinale, waarin je rechtstreeks om een Europees ticket speelt. Dat gaan we evalueren", besluit De Jong. Clubs, spelers én supporters mogen gaan meedenken met de KNVB.