OFFICIEEL: Franse club verlost Standard van overbodige doelman

OFFICIEEL: Franse club verlost Standard van overbodige doelman

Gepubliceerd: maandag 1 augustus 2016 om 15:50ma 01-08-2016 om 15:50

Yohann Thuram is niet langer een speler van Standard Luik. De doelman zat bij de Rouches op een zijspoor en keert terug naar zijn geboorteland Frankrijk. Hij kiest voor een avontuur bij Le Havre AC.

De Franse tweedeklasser maakte de transfer maandag via de officiële kanalen bekend. Thuram tekende een contract voor drie seizoenen bij de club, die ook lange tijd in de Ligue 1 speelde. De kustploeg uit Normandië degradeerde in het seizoen 2008/09 uit de hoogste klasse en wist sindsdien niet meer terug te keren. Le Havre eindigde het afgelopen seizoen op een zevende plaats in de Ligue 2.

Thuram neemt nu na drie jaar afscheid van Standard. De international van Guadeloupe kwam in de zomer van 2013 over van het Franse Troyes. Na een half jaar werd hij vervolgens zes maanden uitgeleend aan Charlton Athletic. Thuram in het seizoen 2014/2015 een basisplaats bij Standard, maar hij was nimmer onomstreden in Luik.

Yannick Ferrera had weinig vertrouwen in hem en gaf de voorkeur aan de talentvolle Guillaume Hubert. Standard haalde deze zomer ook nog eens de ervaren Jean-François Gillet binnen, waardoor Thuram derde keus werd. Hij mocht uitkijken naar een nieuwe club en die heeft hij met Le Havre gevonden. Thuram stond in totaal 55 keer onder de lat bij de Rouches.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws