VfL Wolfsburg neemt ervaren vleugelspeler over van Borussia Dortmund

VfL Wolfsburg neemt ervaren vleugelspeler over van Borussia Dortmund

01-08-2016 15:21

Jakub Blaszczykowski is komend seizoen weer op de Duitse velden te bewonderen. De Poolse international heeft een contract tot medio 2019 bij VfL Wolfsburg getekend. Hij komt over van Borussia Dortmund, dat hem de voorbije jaargang aan Fiorentina verhuurde.

Over de transfersom laat geen van beide clubs zich uit, maar volgens Duitse media kost de vleugelspeler zo'n vijf miljoen euro. "Blaszczykowski is een speler die elk team goed kan gebruiken", vertelt technisch directeur Klaus Allofs van Wolfsburg op de clubsite. "Niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar hij is ook een toonbeeld van toewijding, inzet en leiderschap. Hij identificeert zich voor honderd procent met zijn club."

Ook trainer Dieter Hecking reageert verheugd. "Met hem hebben we extra mogelijkheden op de rechterflank. Voor ons is hij daarom een enorme aanwinst.'' De dertigjarige Blaszczykowski was overbodig geraakt in Dortmund, waar hij liefst negen jaar onder contract stond. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis tot vijftien competitieoptredens voor Fiorentina.