Karelis doet netten meteen trillen: Beloning voor hardste voorbereiding ooit

Karelis doet netten meteen trillen: "Beloning voor hardste voorbereiding ooit"

01-08-2016 14:29

Nikolaos Karelis mag zich de eerste Genkse doelpuntenmaker van de Jupiler Pro League 2016-2017 noemen. In de topper tegen KV Oostende tekende hij immers voor het openingsdoelpunt. Voor de Griekse goalgetter de kroon op het werk na een moeilijke voorbereiding op het seizoen. 

Zo kreeg Karelis even af te rekenen met een lichte knieblessure. "Ik geraakte moeilijk in mijn ritme", beseft de 24-jarige spits in Het Belang van Limburg. "Zo'n harde voorbereiding als hier had ik daarnaast nog nooit meegemaakt. Maar de laatste weken voelde ik dat de inspanningen vruchten afwierpen. Deze prestatie is dan ook de bekroning, een beloning voor al het harde werk", geeft hij zichzelf een pluim.

Kebano of Samatta?
Tegen KVO kreeg Karelis het vertrouwen als enige puntaanvaller, met Neeskens Kebano in steun. Daardoor moest Ally Samatta genoegen nemen met een rol als invaller. "Maar alle combinaties met ons drieën zijn mogelijk", vindt de Griek. "De coach kan kiezen op basis van de omstandigheden en de tegenstander."

Toch lijkt hij stiekem een voorkeur voor Kebano te hebben. "Als Samatta en ik op het veld staan, kiezen we allebei graag voor de diepte. Dat moet dan afwisselend gebeuren. Met Kebano bij me kan ik me offensiever uitleven, omdat hij meer als een nummer 10 voetbalt. Het klikte vandaag alvast uitstekend tussen ons", besluit Karelis positief.