Stevige kritiek voor Ferrera: ''Hij moet leren om vaker afstand te nemen''

Stevige kritiek voor Ferrera: ''Hij moet leren om vaker afstand te nemen''

31-07-2016 21:41
0

Mathieu Dossevi was het afgelopen seizoen een van de weinige lichtpunten bij Standard. De Rouches besloten al in januari om de optie in zijn huurcontract te lichten. De Togolees kon de club echter ook niet naar Play-Off 1 loodsen. 

Dossevi blikte in een interview met Sport/Voetbalmagazine nog eens terug op het wisselvallende seizoen voor Standard. Hij legt de oorzaak deels bij coach Yannick Ferrera. "Wat geldt voor een speler, geldt ook voor een trainer. Ferrera heeft heel wat fouten gemaakt vorig jaar en beseft dat heel goed, hij gaat zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. Hij is een jaar ouder nu en zal proberen om die fouten te vermijden. Iedereen leert eruit."

De offensieve middenvelder heeft er vertrouwen in dat het dit seizoen beter gaat onder Ferrera. "Ik denk dat hij alle kwaliteiten heeft om de komende jaren een grote coach te worden maar hij mist nog wat ervaring. Het is een controlefreak, daarom moet hij leren om af en toe wat afstand te nemen en ook al eens iets te delegeren. Daardoor kan hij zich dan zelf richten op de belangrijkste zaken. Dat is nog een werkpunt voor hem'', geeft Dossevi advies aan zijn coach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie