Coach van Cork kreeg ooit Bayern op de knieën: Underdog heeft altijd kans

Coach van Cork kreeg ooit Bayern op de knieën: "Underdog heeft altijd kans"

28-07-2016 10:26

Racing Genk krijgt straks bezoek van Cork uit Ierland, op papier een haalbare kaart. De confrontatie met Buducnost heeft echter bewezen dat Genk altijd moet opletten, en de Ierse coach John Caulfeild heeft er vertrouwen in.

In 1991 kon Cork nog stunten door het grote Bayern Munchen op een 1-1 gelijkspel te houden. Zo heeft Caulfield geleerd dat een kleine club altijd een kans heeft. "Veel gelopen, die avond. Het zal precies dat zijn, wat mijn jongens ook hier zullen moeten doen. Genk is een grote club, we zijn onder de indruk van de faciliteiten. Maar we zullen ons niet zomaar gewonnen geven. We hebben onze kwaliteiten en zullen een groot hart tonen om hier een zo goed mogelijk resultaat uit de brand te slepen", staat te lezen in Het Belang Van Limburg.

In 1997 hield Cork Standard ook op 0-0 in de Intertotocup, maar dat resultaat was niet veel waard. "Dat was tegen een jeugdteam, herinner ik me nog. Bij Genk zullen tal van toppers rondlopen. We hebben ze allemaal ontleed, van Ndidi en Bailey over Samatta tot die Griekse international. Karelis, ja. Heel veel kwaliteit, waar we een bijzonder stevige organisatie zullen moeten tegenover zetten."

Caulfield had wel gehoopt op iets meer interesse voor de wedstrijd. "Jammer dat het stadion niet bomvol zal zitten, maar voor mijn spelers wordt het sowieso een unieke ervaring. In Ierland komt er te weinig volk naar het voetbal en de beste jongeren vertrekken vroeg naar Engeland. Maar ook deze jongens hebben talent, je weet nooit tot wat ze in staat zullen zijn."