Antwerp vindt in derby tegen Berchem eindelijk vlot de weg naar doel

27-07-2016 22:49

Antwerp heeft de 138ste derby tegen Berchem gewonnen met forfaitcijfers. De bezoekers speelden moedig, maar moesten toch met 5-0 het onderspit delven.

Stallone Limbombe zette het eerste doelpunt op en Joerie Dequevy werkte het af. Zo stond het al na 3 minuten 1-0. Op slag van rust kreeg Antwerp nog twee penalty's om de score verder uit te diepen. Diezelfde Dequevy en Jordan Remacle zorgden voor de 3-0. Tussendoor had Berchem wel ook enkele mooie kansen bij elkaar gevoetbald.

Antwerp ging in de tweede helft nog meer domineren en bracht ook enkele wisselspelers in. Kansen waren wel schaarser aan beide kanten. Toch wisten Stephen Buyl en Mathieu Cornet nog voor de overtuigende 5-0 te zorgen. Antwerp lijkt stilaan klaar voor de eerste competitiewedstrijd van 7 augustus. Dan wacht onmiddellijk de moeilijke verplaatsing naar Cercle Brugge.