Trainer Cork: We zijn een jong elftal met veel enthousiasme, dat is onze sterkte

Trainer Cork: "We zijn een jong elftal met veel enthousiasme, dat is onze sterkte"

27-07-2016 22:31

KRC Genk plaatste zich met enige moeite voor de volgende voorronde van de Europa League en daarin wacht Cork City. De trainer van de Ierse club heeft alvast veel respect voor Genk, maar acht zijn club toch niet kansloos.

"Het is een voorrecht om hier te mogen spelen. Uiteraard ken ik ook topspelers als Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, die hun opleiding hier in Genk kregen", begint trainer John Caulfield zijn vooruitblik in Het Belang van Limburg.

"Wij hadden in onze vorige ronde tegen het Zweedse Hacken als underdog de zege niet verwacht, maar in voetbal is alles mogelijk. Ook tegen Genk zullen wij in dezelfde positie de wedstrijd aanvatten. Het geheim van ons succes is dat we een jong elftal hebben, met een goede spirit en veel enthousiasme. Als underdog heeft elk team altijd kans, tenminste als het team in een goede dag is", gaat hij verder.

"Alhoewel Genk beschikt over een aantal topspelers, hoop ik hier op een goede uitslag. Ik reken er dan ook op dat mijn team vooral zijn sterkte haalt uit een stevige en goed georganiseerde verdediging, tenminste op ons niveau, met daarachter nog een uitstekende doelman. Het feit dat wij in een fantastisch stadion mogen spelen, werkt zeker motiverend voor mijn spelers. En nu maar hopen dat het stadion ook vol loopt", besluit Caulfield.