De fauw was ontevreden bij Club Brugge: Ik heb het goed kunnen wegsteken

De fauw was ontevreden bij Club Brugge: "Ik heb het goed kunnen wegsteken"

Gepubliceerd: woensdag 27 juli 2016 om 08:56wo 27-07-2016 om 08:56

Davy De fauw speelt dit seizoen terug bij Zulte Waregem, hij heeft zijn contract bij Club Brugge niet meer verlengd. De reden is duidelijk. Hij had meer problemen met zijn bankzittersstatuut dan iedereen dacht. 

Nochtans had De fauw zich er mentaal wel op voorbereid. "Ik wist op voorhand dat het bij Club, met een concurrent als Meunier, moeilijker zou worden om veel te spelen - ik ben niet dom - maar ik had er meer moeite mee dan gedacht. Ik heb het gelukkig goed kunnen wegsteken. Ik wilde niet dat de groep er onder zou lijden", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Nochtans wrong het wel voor de nu 35-jarige verdediger. "Goed of slecht spelen, het maakte bij Club niet echt uit. Ik belandde finaal toch altijd weer op de bank. Daarom vertrok ik er ook, ook al kon ik blijven, maar ik wilde niet stoppen als eeuwige invaller. Nu spéél ik tenminste weer."

Toch vindt hij niet dat zijn transfer naar Club Brugge mislukt is.  "Dat is een groot woord. Ik pakte er een titel en een beker. De trainingen waren ook steeds op hoog niveau. Het was een positief verhaal. Ik ben altijd voorbeeldig gebleven."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws