18-jarige aanvaller behoedt Ajax voor nederlaag na opmerkelijke blunder

18-jarige aanvaller behoedt Ajax voor nederlaag na opmerkelijke blunder

26-07-2016 22:39

Ajax is in de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Champions League niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen PAOK Saloniki. De 18-jarige Kasper Dolberg scoorde tijdens zijn debuut en maakte daarmee de blunder van Jasper Cillessen deels goed. Volgende week wacht de return in Griekenland.

Ajax begon de wedstrijd uitstekend, greep het initiatief en kreeg kansen op de openingstreffer, onder meer middels een schot van Jaïro Riedewald op de lat. Dolberg scoorde zelfs uit een rebound na een schot van Davy Klaassen, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Niet veel later was het PAOK dat uit het niets op voorsprong kwam door een blunder van Jasper Cillessen, die veel te ver uit zijn doel kwam, zich heel eenvoudig liet omspelen en Djalma Campos daarmee de kans gunde om de bal op knappe wijze in het lege doel te schieten: 0-1. Dat was ook de ruststand in de Amsterdam Arena.

In de tweede helft begon Ajax weer goed, met een knappe kopbal van Dolberg en een kans van Klaassen. Na een klein uur spelen was het Dolberg die Ajax op gelijke hoogte bracht met een prachtig schot van afstand. Ajax bleef vervolgens aandringen op de winnende treffer, maar moest ondertussen ook waken voor een Griekse treffer bij een spaarzame uitbraak van de tegenstander. Uiteindelijk bleef het bij 1-1, waardoor Ajax volgende week tijdens de return in Griekenland nog flink aan de bak moet voor een plek in de voorronde van de Champions League.