'Na Malinovsky haalt Genk opnieuw talentvolle Oekraïner weg uit thuisland'

'Na Malinovsky haalt Genk opnieuw talentvolle Oekraïner weg uit thuisland'

25-07-2016 19:28
0

KRC Genk zal zich binnen afzienbare tijd versterken met een talentvolle Oekraïner. Vladyslav Khomutov staat volgens bronnen uit zijn thuisland op het punt om een contract te ondertekenen in Limburg. De jongeling kwam de voorbije seizoenen uit voor Olimpik Donetsk. 

Footboom weet dat Company ProStar, een managementbureau, momenteel aan het onderhandelen is met Genk. Serhiy Serebrennikov, ex-speler van onder meer Club Brugge en Cercle Brugge, zou de gesprekken voeren.

Khomutov is een achttienjarige offensieve middenvelder die een deel van zijn opleiding kreeg bij topclub Shakhtar Donetsk. In 2012 verkaste hij naar de jeugd van kleine broer Olimpik. Vorig seizoen mocht hij zijn debuut maken bij de Oekraïense middenmoter. In mei kreeg hij één invalbeurt van achttien minuten.

De Oekraïner lijkt voor Genk dus vooral een wissel op de toekomst. Het voorbije seizoen scoorde hij bij de beloften van Olimpik vijftien doelpunten, een behoorlijk impressionant aantal voor een middenvelder. Met Ruslan Malinovsky plukte Genk vorig jaar al een talentvolle voetballer weg uit Oekraïne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie