Kortrijk sluit voorbereiding af met overwinning in galawedstrijd

23-07-2016 16:37

KV Kortrijk heeft zijn voorbereiding met een overwinning afgesloten. Kortrijk klopte het Russische Krylya Sovetov Samara met 2-1. Hervé Kage nam beide Kortrijkzaanse doelpunten voor zijn rekening. Kortrijk verloor geen enkele oefenpartij in aanloop naar de competitie.

De Kerels kwamen al vroeg op voorsprong tegen de troepen van Frank Vercauteren. Na negen minuten zette Kage een strafschop om. Kortrijk was baas en na twintig minuten verdubbelde opnieuw Kage de voorsprong.

In de tweede helft kwamen de bezoekers al snel langszij via Chochmiev, die niet faalde vanaf elf meter. Nadien bleek Kage opnieuw een gesel voor de Russische defensie, maar scoren deed de thuisploeg niet meer. Kaminski moest de bezoekers met een ultieme redding zelfs nog van de gelijkmaker houden.

Kortrijk sluit de voorbereiding zonder nederlaag af. Eerder won het van Aalbeke (2-8), Lauwe (0-7), SW Harelbeke (1-5), Eernegem (0-6) en Antwerp (0-1). De Nederlandse tweedeklasser MVV hield KVK op 1-1.

Opstelling Kortrijk: Kaminski, Verstraete, De Smet (D’Haene), Pavlovic, Papazoglou (Saadi), Kage, Metanire, Barbaric, Joaozinho (Boyer), Rolland, Ouali.