OFFICIEEL: Amateurclub haalt opmerkelijke versterkingen bij Juventus en Marseille

OFFICIEEL: Amateurclub haalt opmerkelijke versterkingen bij Juventus en Marseille

23-07-2016 13:18

FCV Dender EH heeft in één klap twee zeer opmerkelijke transfers afgerond. De Oost-Vlamingen, die volgend seizoen op het eerste amateurniveau zullen uitkomen, krijgen versterking van een linksback van Juventus en een flankaanvaller van Olympique Marseille.

Vlad Marin en Alexander N'Doumbou zijn de namen die Dender mag toevoegen aan de selectie. Op de eigen website maakt de club zaterdag bekend dat het beide spelers tot het einde van het seizoen aan zich wist te binden. Marin komt op huurbasis over uit Italië, terwijl N'Doumbou Marseille definitief achter zich laat.

De Roemeen Marin is een 21-jarige linksback die zijn opleiding bij Lazio Roma genoot. Manchester City zag wel wat in de linkspoot en plukte hem weg uit de laars, maar door problemen met zijn werkvergunning vertrok hij naar Juventus. De bianconeri leenden hem overigens ook even uit aan AS Roma. Na topclubs als Lazio, City, Juve en Roma trekt Marin nu dus het shirt aan van de trots van Denderleeuw.

Met N'Doumbou strikte Dender meteen een tweede 'grote naam'. De Gabonees trainde bij Marseille nog onder huidig Frans bondscoach Didier Deschamps. De vleugelaanvaller telt bovendien enkele selecties voor zijn land, waar hij onder meer samen speelt met Borussia Dortmund-ster Pierre Emerick Aubameyang.