Supercup is uitgelezen kans voor revanche voor de blamage van vorig seizoen

"Supercup is uitgelezen kans voor revanche voor de blamage van vorig seizoen"

Gepubliceerd: zaterdag 23 juli 2016 om 12:28za 23-07-2016 om 12:28

Zaterdagavond strijdt Standard met Club Brugge om de eerste trofee van het Belgische voetbalseizoen: de Supercup. Trainer Yannick Ferrera is erop gebrand de prijs in de wacht te slepen, al benadrukt hij dat de Supercup los staat van de competitie. Vooral het recente verleden drijft de 35-jarige hoofdcoach.

Aangezien de wedstrijd doorgaat op Jan Breydel, wekt dat herinneringen op aan de schabouwelijke vertoning van vorig seizoen. In Brugge verloor Standard toen met schandelijke 7-1-cijfers. Hoewel Ferrera op dat moment nog geen trainer was van de Rouches, gebruikt hij die afgang als motivatie.

"Het is de uitgelezen kans voor revanche voor die wedstrijd", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Al kan ik me inbeelden dat ze bij Club ook op revanche zinnen na de verloren bekerfinale van vorig seizoen. Het is in ieder geval het ideale moment om je te tonen: de eerste officiële match van het seizoen."

Toch beseft Ferrera dat de Supercup ondergeschikt is aan de competitie. "Stel dat we morgen de Supercup winnen en volgende week in de eerste competitiematch onderuit gaan bij Westerlo. Denk je dat die Supercup er dan voor zorgt dat het rustig blijft? Bij Standard is het nooit rustig. Die Supercup is een verhaal op zich. Dat heeft niks te maken met de competitie”, besluit hij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws