Mourinho pareert eerste domper: 'Wij zijn maximaal vijftien dagen bezig'

Mourinho pareert eerste domper: 'Wij zijn maximaal vijftien dagen bezig'

22-07-2016 19:58

José Mourinho heeft zijn eerste domper bij Manchester United te pakken. De Portugees verloor vrijdag van Borussia Dortmund (4-1). Mourinho maakt zich geen zorgen, en heeft zijn excuus klaar.

Mourinho wijdt de nederlaag aan het feit dat Borussia Dortmund verder in de voorbereiding is. "Dat team wint altijd", zegt hij op de website van Manchester United. "Niet het beste team wint, maar het team dat al langer met de voorbereiding bezig is."

De spelers van Borussia hadden vooraf vier wedstrijden in de benen, wist Mourinho. Manchester speelde nog maar één oefenduel. "Hier speelde een team dat een maand bezig is, en wij maximaal vijftien dagen", somt The Special One verder op. Natuurlijk wil niemand verliezen. We zijn hier ook niet blij mee, maar we zijn tevreden dat we negentig minuten in de benen hebben."

Voor Manchester United wacht maandag de volgende testcase. Stadsgenoot Manchester City is in Beijing de tegenstander. Deze wedstrijd maakt net als het duel met Borussia deel uit van de International Champions Cup.