Ceulemans wikt en weegt Westerlo: De Ceulaer en Hyland zorgen voor extraatje

Ceulemans wikt en weegt Westerlo: "De Ceulaer en Hyland zorgen voor extraatje"

22-07-2016 12:52

KVC Westerlo start het nieuwe seizoen met de ambitie die het eigenlijk al jaren heeft: een zo zorgeloos mogelijk seizoen draaien. Jan Ceulemans, in het verleden in totaal ruim tien jaar trainer van de club uit de Kempen, kijkt bij Het Nieuwsblad vooruit naar het seizoen van zijn ex-club. 

"Vorig seizoen wist Westerlo zich maar net te redden", herinnert Ceulemans zich nog. "De speler die het grootste aandeel had in dat succes, Gounongbe, is dan nog eens vertrokken. Er zijn dus de nodige twijfels en vraagtekens, zeker omdat er in de voorbereiding al vier keer werd verloren. Met een veertiende plaats zouden ze heel content zijn. Daar tekenen ze meteen voor", vermoedt hij.

Om de sterkte van de kern in te schatten is het voorlopig nog koffiedik kijken. "Bob Peeters zette de ploeg vorig seizoen weer op het goeie spoor, maar die is niet enorm versterkt. Het is maar de vraag wat nieuwe jongens als Manias, Ganvoula, Lanini en Acolatse voorin kunnen betekenen. Belangrijk wordt vooral weer de start. Die mag Westerlo, net als Eupen, STVV, Waasland-Beveren en Moeskroen, niet missen, want dan wordt het opnieuw achtervolgen."

Absoluut niet degraderen
"De ambitie moet toch zijn om een rustiger jaar mee te maken en niet meer tot op het laatste moment in spanning te moeten leven. Vic Swerts, de nieuwe voorzitter, wil volgend seizoen niet in eerste klasse B uitkomen. Ik vermoed dus dat er nog wel versterking op komst is, wat nodig is. Anders zullen vooral spelers als Hyland en De Ceulaer, indien fit sterkhouders, voor het extraatje moeten zorgen", denkt 'Sterke Jan'.