'Real Madrid geeft toptalent groen licht voor transferreis naar Wolfsburg'

'Real Madrid geeft toptalent groen licht voor transferreis naar Wolfsburg'

20-07-2016 20:50

Het trainingskamp van Real Madrid in het Canadese Montreal blijft voor Borja Mayoral beperkt tot één dag. De negentienjarige spits heeft toestemming gekregen om af te reizen naar Duitsland.

Daar wordt hij waarschijnlijk woensdag medisch gekeurd door VfL Wolfsburg, alvorens Mayoral zijn handtekening zet onder een contract. Dat meldt Marca. Wolfsburg en Real Madrid werden het vorige week al eens over de transfer van Mayoral, maar de jonge spits reisde tóch mee naar Canada.

Woensdag wordt hij alsnog verwacht in Duitsland. Wolfsburg huurt hem voor één seizoen van Real Madrid en heeft een optie koop bedongen. Weet Mayoral te overtuigen, dan kan hij voor meerdere jaren tekenen. De situatie is te vergelijken met die van Dani Carvajal een paar jaar geleden. Real liet hem rijpen bij Bayer Leverkusen en inmiddels is Carvajal een vaste waarde in Madrid.

Bij Real heeft Mayoral geen uitzicht op speelminuten. Karim Benzema is vrij zeker van zijn plek en deze zomer werd Alvaro Morata teruggehaald van Juventus.