Denier neemt taken van overleden Greco over: Eén ding zit me dwars

Denier neemt taken van overleden Greco over: "Eén ding zit me dwars"

20-07-2016 11:00
0

Pierre Denier wordt in november 60 jaar, maar van uitbollen is er nog geen sprake voor het Genkse icoon. Naast assistent is hij dit seizoen namelijk ook teaammanager, een positie die hij overnam van de overleden Tony Greco.

De functie van teammanager was eigenlijk een logische stap voor Denier. "De trainer wilde liever geen vreemde binnenhalen. Ik had daar wel oren naar. Ik had in het verleden immers al vaak bij Tony op kantoor gezeten om samen buitenlandse reizen te organiseren. Ik had dus wel wat ervaring. Tony en ik, we vulden mekaar goed aan. Vergat hij iets, dan wees ik hem daarop. En vice versa. Waarbij ik wel even wil onderstrepen dat het nooit ofte nooit mijn bedoeling is geweest om de zaken van hem over te nemen", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Vorig seizoen moest hij noodgedwongen invallen voor Greco, en blijkbaar had hij het meteen beet. "De combinatie veldwerk en bureauwerk stond me wel aan. Ik heb tien matchen proefgedraaid en dan kwam het ogenblik van de waarheid. Na de competitie vroeg Dimitri de Condé me hoe ik mijn toekomst binnen de club zelf zag. Ik heb hem toen gezegd dat ik de jobs van assistent-coach en teammanager graag wilde combineren. Op voorwaarde dat ik me niet met het administratieve moest bezighouden."

Denier is als teammanager was een ander type dan Greco. "Tony kon heel kordaat zijn. Ik ben wat soepeler. Maar ook voor mij zijn er grenzen. Tot nu toe leidt dat niet tot problemen. Ik krijg veel respect van de spelers en van iedereen in de club. Het is weinigen gegeven om in dezelfde club de ontwikkeling door te maken van speler via assistent-coach tot teammanager. Ik koester dat. Maar er is één zaak die me dwars zit. Dat ik Tony niet meer om raad kan vragen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie