Anderlecht stelde Sterchele teleur: Hij kon absoluut niet tegen oneerlijkheid

Anderlecht stelde Sterchele teleur: "Hij kon absoluut niet tegen oneerlijkheid"

19-07-2016 10:09

François Sterchele werd negen jaar geleden voorgesteld als de nieuwe spits van Club Brugge. De betreurde spits zal voor altijd in de geschiedenisboeken van Blauw-Zwart staan. Het sprookje kreeg door zijn ongeluk jammer genoeg nooit een happy end.

Sterchele vertrok in 2007 van Germinal Beerschot naar Club Brugge. De spits kon nochtans voor een pak andere clubs kiezen. "Als topscorer genoot hij uiteraard veel interesse van zowel binnen- als buitenlandse clubs. François’ eerste keuze was Standard. Ook al was hij opgeleid bij FC Luik, hij was erop gebrand om het als Luikenaar waar te maken bij Standard. We hadden ook een geheim akkoord met de Rouches. Maar D’Onofrio wou eerst één van zijn spitsen (Mbokani, Jovanovic of de Camargo) verkopen", vertelt zijn manager Yuri Selak op de website 125 jaar Club Brugge.

Ook Anderlecht wou de spits aantrekken. "Een aantal mensen die rond de club circuleerden, probeerden François’ hoofd op hol te brengen met heel wat beloftes, met een lucratief contract. Ze boden hun diensten aan als manager. Toen puntje echter bij paaltje kwam, bleef er van die beloftes niet veel meer over. Voor hem was dat hoofdstuk in één klap afgesloten. François kon absoluut niet tegen oneerlijkheid", aldus Selak.

Club Brugge
Het werd uiteindelijk Club Brugge. "Medio juli werd ik plots gecontacteerd door Luc Devroe. Ik ging rond de tafel zitten met Devroe en legde de transferprijs van GBA (3 miljoen euro) en al onze desiderata op tafel. Luc Devroe vroeg me 48 u tijd om alles geregeld te krijgen met zijn Raad van Bestuur", zegt Selak.

"Ik keerde terug naar Luik en belde – uit zakelijke correctheid – naar Standard. D’Onofrio reageerde groots: ‘Als Club ingaat op al jullie wensen én die transfersom wil betalen, dan moet je hem laten gaan.’ Ik was halverwege op de terugweg toen ik telefoon kreeg van Luc Devroe. Het was in orde", blikt hij terug. Sterchele werd al snel een publiekslieveling bij de Bruggelingen, maar verongelukte nog geen jaar later met zijn auto.