Peeters baalt van vertrek Gounongbe: ''Zo'n speler kan je toch niet tegenhouden''

Peeters baalt van vertrek Gounongbe: ''Zo'n speler kan je toch niet tegenhouden''

19-07-2016 08:40

Westerlo kreeg deze transferperiode een fikse aderlating te verwerken. Frédéric Gounongbe besloot zijn aflopende contract niet te verlengen en een avontuur bij Cardiff City aan te gaan. Coach Bob Peeters baalt ervan dat hij zijn topschutter niet kon behouden.

"Het is jammer dat Frédéric Gounongbe vertrok. Hij was niet voor niets tweemaal onze topschutter. Spelers maken keuzes. (haalt zijn schouders op) Fred was ambitieus en einde contract", laat Peeters weten in Het Nieuwsblad. De coach zag het wel aankomen. "Hij wilde naar een hoger aangeschreven competitie en vertrok naar Cardiff City. Zo'n speler kan je toch niet tegenhouden. Nieuwe jongens inpassen vraagt tijd. Zeker als het buitenlanders zijn. Die hebben meestal iets meer tijd nodig."

Gounongbe kwam in twee seizoenen tijd 47 keer in actie voor De Kemphanen. Hij groeide uit tot een sterkhouder en toonde zich met 22 goals bovendien zeer trefzeker in die periode. De Griekse aanwinst Michalis Manias moet nu voor de doelpunten gaan zorgen.