Conte haalt man van 30 miljoen terug naar Londen: Wilde hem bij Juve al hebben

Conte haalt man van 30 miljoen terug naar Londen: "Wilde hem bij Juve al hebben"

18-07-2016 11:36

Juan Cuadrado komt volgend seizoen uit voor Chelsea. Dat heeft de nieuwe manager Antonio Conte maandag laten weten. De Colombiaanse vleugelaanvaller kwam anderhalf jaar geleden naar Londen, maar kon onder José Mourinho niet rekenen op veel speelminuten.

Cuadrado werd afgelopen seizoen dan ook verhuurd aan Juventus en stond deze zomer in de belangstelling van vele clubs, waaronder FC Barcelona. Conte laat echter weten dat de Colombiaan gewoon een nieuwe kans krijgt op Stamford Bridge. "Ik wilde hem hebben toen ik coach was van Juventus en hij zal snel bij ons aansluiten. Hij is een echte Chelsea-speler."

Cuadrado speelde slechts een halfjaar in Londen na zijn komst van Fiorentina voor dertig miljoen euro begin 2015. Vorig jaar zomer werd hij op huurbasis naar Juventus gestuurd. Daar scoorde hij vier keer in 28 wedstrijden. Cuadrado is ten opzichte van vorig seizoen de derde nieuweling in de selectie van Conte. Eerder trok de Italiaanse manager de portemonnee voor N'Golo Kanté en Rode Duivel Michy Batshuayi.