Update: 'Cruijff sprak al met Everton over prominente functie in Liverpool'

Update: 'Cruijff sprak al met Everton over prominente functie in Liverpool'

18-07-2016 14:34

Ronald Koeman is van plan om Jordi Cruijff naar Everton te halen als Steve Walsh niet komt. De club uit Liverpool ziet in de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv een ideale technische man voor de club, zo meldt tabloid The Sun.

Ook Marc Overmars werd genoemd bij The Toffees, maar naar verluidt is Walsh van Leicester City de topkandidaat voor de functie. Jordi Cruijff, de zoon van de legendarische Johan Cruijff, is een alternatief voor Walsh. De Leicester-medewerker tekende onlangs nog een nieuw contract bij The Foxes, waardoor een overstap naar Everton niet heel gebruikelijk lijkt.

Inmiddels zou Everton ook Cruijff al gepolst hebben voor een dienstverband bij de club. De 42-jarige Cruijff was in zijn loopbaan als speler actief bij FC Barcelona, Manchester United, Celta de Vigo, Deportivo Alaves, Espanyol, Metalurg Donetsk en Valletta FC. Hij werkte bij laatstgenoemde club ook als assistent-trainer, waarna hij technisch directeur bij AEK Larnaca werd. In 2012 stapte hij over naar Maccabi.

Update 14.35 uur: Everton heeft al contact gehad met Jordi Cruijff over een mogelijke samenwerking. Dat meldt Voetbal International. De directeur voetbalzaken van Maccabi Tel Aviv is in beeld om sportief directeur te worden bij de club van Lukaku. Er is dus al gesproken tussen Everton en Cruijff.