Ze blijven mij hier maar vragen naar de grote momenten uit het Belgische voetbal

"Ze blijven mij hier maar vragen naar de grote momenten uit het Belgische voetbal"

Gepubliceerd: zondag 17 juli 2016 om 23:55zo 17-07-2016 om 23:55

Frank Vercauteren begint straks hoogstwaarschijnlijk aan zijn derde seizoen bij FC Krylya Sovetov Samara. Velen reageerden verrast toen het Anderlecht-icoon aankondigde dat hij bij de Russische club aan de slag ging. In een interview op de website van de FIFA licht Vercauteren zijn keuze toe.

"De geest van het voetbal leeft in deze stad", vindt de 59-jarige trainer, die twee Belgische titels veroverde met RSC Anderlecht en één met KRC Genk. "Ik zie dat mensen hier echt geïnteresseerd zijn in voetbal, en niet enkel in het spel van Samara. Ze blijven mij maar vragen stellen over de grote momenten uit het Belgische voetbal", geeft hij aan.

"Het is fantastisch om zien hoeveel jonge fans er hier rondlopen. De liefde voor het voetbal stroomt hier door de familieaderen. Die wordt doorgegeven van vader op zoon, van moeder op dochter", klinkt Vercauteren haast lyrisch. In zijn eerste seizoen dwong hij met zijn team promotie af naar de Russische Premjer-Liga. Daar verzekerde Samara zich het voorbije jaar moeiteloos van het behoud door als negende te eindigen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws