UPDATE: Club Brugge bevestigt zelf principeakkoord met opvolger voor Meunier

UPDATE: Club Brugge bevestigt zelf principeakkoord met opvolger voor Meunier

17-07-2016 21:32

Club Brugge lijkt haar beoogde rechtsback definitief vast te hebben. Na het vertrek van Thomas Meunier, die komend seizoen bij Paris Saint-Germain aan de slag gaat, moest de Belgische landskampioen op zoek naar een vervanger. Dat wordt zo goed als zeker de Nederlander Ricardo Van Rhijn.

Volgens Justus Dingemanse, een Nederlands journalist en columnist, hebben Club en AFC Ajax zondag een akkoord bereikt over een transfer van de verdediger. De Bruggelingen zouden 1,6 miljoen euro overmaken richting Amsterdam. De Nederlanders hebben ook een doorverkooppercentage bedongen tijdens de onderhandelingen.

Ook op persoonlijk vlak staat de deal tussen beide partijen zo goed als vast. Niets lijkt een overgang naar Brugge dus in de weg te staan. Van Rhijn is een jeugdproduct van Ajax en mocht zich tot vorig seizoen een vaste waarde noemen in het elftal van Frank De Boer. De Nederlander is daarnaast ook achtvoudig international. 

UPDATE 21.32: Club Brugge heeft nu ook op de eigen website bevestigd dat Ricardo Van Rhijn naar Jan Breydel komt. Als de verdediger slaagt voor zijn medische proeven, ondertekent hij een contract voor drie seizoenen. Die testen vinden plaats op maandag en dinsdag.