Breaking news

Gent heeft eerste driepunter van 2021 te pakken na dikke zege bij OH Leuven

Vertonghen: Met alle respect, maar wij zijn zeker niet minder dan Portugal

Vertonghen: "Met alle respect, maar wij zijn zeker niet minder dan Portugal"

Gepubliceerd: zondag 17 juli 2016 om 19:03zo 17-07-2016 om 19:03

Jan Vertonghen maakte zondag tijdens het voetbalkamp Think Footure tijd om even terug te blikken op het afgelopen EK en het daaropvolgende ontslag van Marc Wilmots. De linksachter viel uit met een blessure en moest afzeggen voor de verloren kwartfinale tegen Wales.

"Ik heb sinds het EK weinig gedaan", vertelt Vertonghen aan Sporza. "Maar vanaf maandag begin ik weer te trainen. Ik hoop de eerste wedstrijd van het seizoen te halen. Ik ben al naar Londen gevlogen om alles te laten nakijken en daar hebben ze me gerust gesteld."

De Rode Duivels gingen roemloos ten onder in hun kwartfinale tegen Wales. Is de ontgoocheling al verwerkt bij Vertonghen? "Voor mij persoonlijk is het toch teleurstellend geëindigd. We hebben één of twee echt goede wedstrijden gespeeld, maar verder was het veel minder. Dat is heel jammer, want het parcours bood mogelijkheden."

"Met alle respect, maar wij zijn zeker niet minder dan Portugal. Als je ziet hoe zij het EK winnen, dat maakt de teleurstelling nog een beetje groter. We hadden gewoon moeten winnen tegen Wales. Het eerste kwartier was misschien wel het beste van het EK, maar we vergaten de tweede en derde goal te maken."

"Daarnaast kan je ook niet naast de vele blessures kijken. We hadden dan wel goede vervangers, maar dat zorgt toch voor een andere sfeer in het elftal. De afwezigheid van Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts heeft een bepaalde impact op de ploeg. Niet zozeer kwalitatief, maar vooral qua geloof."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws