Preud'homme wordt geen bondscoach: Ik blijf nog minstens één seizoen in Brugge

Preud'homme wordt geen bondscoach: "Ik blijf nog minstens één seizoen in Brugge"

17-07-2016 16:00

In de zoektocht naar een opvolger voor bondscoach Marc Wilmots zingt de naam van Michel Preud'homme al lang rond. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe liet eerder deze week duidelijk verstaan dat de Waal (voorlopig) geen bondscoach zal worden. Nu heeft Preud'homme ook zelf bevestigd dat hij bij Club blijft.

Op de fandag van Club Brugge wist Het Laatste Nieuws Preud'homme te strikken voor een korte reactie op de geruchten rond het bondscoachschap. De coach spreekt klare taal. "Ik heb mijn woord gegeven aan Club Brugge. Daar ga ik me ook aan houden", bant hij alle twijfel. "Ik blijf nog minstens één seizoen hier. Daar zal niets aan veranderen."

De 57-jarige ex-doelman engageerde zich in september van 2013 als hoofdcoach op Jan Breydel. Vorig seizoen slaagde hij er eindelijk in de langverwachte titel te pakken met Blauw-Zwart. Vanwege zijn stevige palmares en internationale faam schoven veel waarnemers hem naar voren als droomkandidaat om de Rode Duivels te coachen. Voorlopig heeft Preud'homme dus niet de intentie om die uitdaging aan te gaan.