'Anderlecht strijdt met Zenit Sint-Petersburg om Slowaakse EK-ganger'

'Anderlecht strijdt met Zenit Sint-Petersburg om Slowaakse EK-ganger'

17-07-2016 14:50
2

RSC Anderlecht lijkt zich binnenkort nog te gaan versterken met een extra flankaanvaller. Alexandru Chipchiu is al op weg, maar hij is niet de enige. Ook de Slowaak Robert Mak wordt in verband gebracht met de Brusselaars.

Volgens het Griekse PAOK24 heeft Anderlecht interesse getoond in Mak. De Slowaakse vleugspeler komt momenteel uit voor PAOK in Griekenland, maar lijkt te gaan vertrekken. Paars-wit zou zelf al een bod van zo'n 3,5 miljoen euro hebben gedaan op de Slowaak. Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse toont. Ook het Russische Zenit Sint-Petersburg zou Mak graag aantrekken.

Mak is één van de sterkhouders bij PAOK. Hij heeft nog een contract tot medio 2017 en lijkt aan een stap hogerop te denken. Vorig seizoen was hij nog goed voor twintig doelpunten en drie assists in 46 wedstrijden. Mak kwam in het verleden ook uit voor FC Nürnberg en de beloften van Manchester City. Hij heeft ook dertig caps voor de nationale ploeg van Slowakije achter zijn naam staan. Op het EK in Frankrijk speelde hij drie wedstrijden.