Nieuwe aanwinst Beerschot Wilrijk heeft al indrukwekkende carrière achter de rug

Nieuwe aanwinst Beerschot Wilrijk heeft al indrukwekkende carrière achter de rug

17-07-2016 13:37

Beerschot-Wilrijk pakte onlangs uit met de komst van Denis Prychynenko. De verdediger is nog maar 24 jaar oud, maar zijn carrière kende al heel wat bizarre wendingen. Bij Beerschot-Wilrijk wil hij er nu iets moois van maken.

De vader van Prychynenko speelde nog voor CSKA en Lokomotiv Moskou. De verdediger zelf heeft ook al heel wat clubs op zijn CV staan. "Hoe dat komt? Van de vijf profclubs waarvoor ik telkens een mooi contract mocht tekenen, gingen er niet minder dan vier failliet", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Beerschot Wilrijk
De Duitser speelde voor Heart of Midlothian, Sebastopol, Union Berlin, CSKA Sofia en uiteindelijk White Star Brussel. Hoe belandde hij dan toch bij Beerschot Wilrijk? "Ik had aanbiedingen uit de hoogste afdeling van Portugal, Cyprus en Rusland, maar het liefst wou ik in België blijven."

"Toen Beerschot Wilrijk contact zocht, informeerde ik bij enkele vrienden. Zo raadde Edgaras Jankauskas (ex-Club Brugge) me de club sterk aan. Na gesprekken met coach Marc Brys en bestuursleden was ik overtuigd van het mooie project en van de mooie club, met veel supporters, anders dan bij Brussels", aldus Prychynenko.