Antwerp-aanwinst tevreden over debuut: Maar het blijft aanpassen als invaller

Antwerp-aanwinst tevreden over debuut: "Maar het blijft aanpassen als invaller"

17-07-2016 12:26

Tuur Dierckx realiseerde de voorbije weken één van de opmerkelijkste transfers in het Belgische clubvoetbal. De vleugelaanvaller verruilde kampioen Club Brugge voor tweedeklasser Royal Antwerp FC. Afgelopen week maakte Dierckx zijn debuut in twee oefenwedstrijden van Antwerp. Dat smaakt duidelijk naar meer.

"Mijn eerste minuten op de Bosuil waren zeer leuk", klinkt de 21-jarige aanvaller enthousiast in Gazet van Antwerpen. "Als je al ziet welke ambiance er woensdag (tegen KV Oostende, nvdr.) heerste... Ik kan me inbeelden dat het in de competitie pas echt een zottenkot wordt", kijkt hij alvast vooruit.

Tegen Oostende mocht Dierckx voor het eerst invallen voor The Great Old. "Tijdens een invalbeurt van een halfuur is het natuurlijk moeilijk om wat te laten zien. Ik moest meteen aan de bak, terwijl ik altijd even tijd nodig heb om in mijn spel te komen. Toch denk ik dat ik wat heb kunnen laten zien." 

Zaterdag tegen ex-club KV Kortrijk was de jongeling er wel bij vanaf de aftrap. Dierckx vindt het gemakkelijker voetballen als basiskracht. "Ik ben het wel gewoon om in te vallen, maar het blijft aanpassen", erkent hij. Vorig seizoen kwam Dierckx voor Club Brugge 25 keer in actie in de Jupiler Pro League, waarvan liefst twintig keer als wisselspeler.