OFFICIEEL: Chanot verlaat Kortrijk en wordt ploegmaat Frank Lampard

OFFICIEEL: Chanot verlaat Kortrijk en wordt ploegmaat Frank Lampard

16-07-2016 17:03

Maxime Chanot verlaat KV Kortrijk voor een avontuur in de Amerikaanse MLS-competitie. De 26-jarige Luxemburgse international tekende een contract voor 2,5 seizoenen bij New York City FC, de club van Frank Lampard, David Villa en Andrea Pirlo.

Kortrijk verkondigde in een persbericht de overstap van de centrale verdediger. "Beide clubs bereikten eerder deze week al een akkoord en nu is Maxime ook geslaagd voor zijn medische testen die plaatsvonden in Manchester City."

Chanot heeft naast de Luxemburgse ook de Franse nationaliteit. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Nancy en Reims. In ons land verdedigde hij de kleuren van WS Woluwe en Beerschot AC vooraleer hij overstapte naar Kortrijk. Bij De Kerels groeide hij uit tot een sterkhouder in de defensie. In 36 competitiewedstrijden scoorde hij vier keer.

Bij New York City wordt Chanot ploegmaat van enkele wereldsterren. Onder meer Frank Lampard, David Villa en Andrea Pirlo staan onder contract bij de club uit de Amerikaanse grootstad. Eerder maakte ook gewezen Oostende-verdediger Frédéric Brillant de overstap naar de ploeg die getraind wordt door Patrick Vieira.