Ik heb de drie beste verdedigers uit 1B, dus ik zal keuzes moeten maken

"Ik heb de drie beste verdedigers uit 1B, dus ik zal keuzes moeten maken"

15-07-2016 11:32

Bij Royal Antwerp FC staat men opnieuw voor het jaar van de waarheid. Met sterke inkomende transfers als Jordan Remacle, Tuur Dierckx en Fabien Camus mikt het voluit op promotie. Woensdagavond liet The Great Old in de vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Oostende al enkele mooie dingen zien, ondanks het 2-3-verlies. 

In Gazet van Antwerpen analyseert trainer Fred Vanderbiest de oefenpot op de Bosuil. "Voor het halfuur hadden we 2-0 of 3-0 moeten voorstaan, want we startten goed", wijst hij op het gebrek aan efficiëntie. "Zelf stonden we een paar keer slecht opgesteld en dat betaal je meteen cash. Een leermoment. Het stemt me tevreden dat we kansen creëerden, maar we slikken wel drie goals hé", merkt de coach op.

Uitblinker bij stamnummer één was Geoffry Hairemans, die tot aan minuut zestig het spel regisseerde en met heel wat knappe passes strooide. "Hairemans is nu al top, zeker op positie acht. Dat is echt een plaats voor Geoffry", oordeelt Vanderbiest. De 24-jarige Wilrijkenaar kan alvast rekenen op een basisplaats bij de competitiestart, laat de trainer doorschemeren. 

"Beste verdedigers van 1B"
Achterin heeft Vanderbiest een luxeprobleem. "Schmisser speelde goed tegen Oostende, die groeit elke dag. Ik heb de drie beste centrale verdedigers uit 1B ter mijner beschikking, dus ik zal keuzes moeten maken." Naast Baptiste Schmisser kan The Great Old immers ook rekenen op de ervaring van Maxime Biset en Steve Colpaert.