Buyens wil niet weg uit Genk: Mijn rol is hier nog niet uitgespeeld

Buyens wil niet weg uit Genk: "Mijn rol is hier nog niet uitgespeeld"

15-07-2016 09:03
0

Yoni Buyens staat dit seizoen voor zijn tweede jaar bij KRC Genk. De Belgische middenvelder kan niet altijd rekenen op een basisplaats bij trainer Peter Maes, maar is allerminst van plan zich daarbij neer te leggen. Liefst van al blijft Buyens dan ook bij Genk actief.

Donderdagavond mocht Buyens aantreden in de allereerste officiële wedstrijd van Genk dit seizoen, in de Europa League-voorronde tegen FK Buducnost Podgorica (2-0-winst). De stofzuiger kon profiteren van de blessure van Alejandro Pozuelo, want anders lijkt een plekje op de bank zijn deel te gaan worden. "Ik weet dat als Pozuelo en Ndidi fit zijn, ik allicht niet speel", is hij duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Maar het is volledig aan mij om te tonen dat er achter hen iemand staat te trappelen om te spelen", vervolgt de ex-speler van onder meer KV Mechelen en Standard. "De concurrentie is dus groot, maar daar heb ik geen enkel probleem mee. Al wil dat niet zeggen dat ik me zomaar bij de situatie neerleg", klinkt het strijdvaardig.

Bij Genk blijven
Buyens aast dus niet op een vertrek bij de Limburgse topploeg. "Er zijn al enkele gesprekken met de club geweest en daaruit heb ik vernomen dat ze me willen behouden. Zo denk ik er ook over. Ik ben natuurlijk wel ambitieus. Enkele ploegen toonden al interesse, maar mijn rol hier is nog niet uitgespeeld", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie