OFFICIEEL: Spits van Waasland-Beveren vertrekt naar Turkse tweedeklasser

OFFICIEEL: Spits van Waasland-Beveren vertrekt naar Turkse tweedeklasser

14-07-2016 22:39

Ibou Sawaneh is niet langer een speler van Waasland-Beveren. Hij speelt vanaf het komende seizoen voor Şanliurfaspor, een Turkse tweedeklasser. Zijn nieuwe werkgever bevestigt de komst van de spits via Twitter.

Het was al langer duidelijk dat Ibou zou vertrekken bij Waasland-Beveren. De 29-jarige aanvaller verliet vorige week zaterdag al de trainingsstage van de eersteklasser, om in Turkije met diverse clubs te onderhandelen. Uiteindelijk heeft hij dus gekozen voor Şanliurfaspor, dat het afgelopen seizoen slechts als veertiende eindigde in de 1. Lig. Het is niet bekend voor hoeveel seizoenen hij heeft getekend.

Ibou speelde sinds 2014 bij Waasland-Beveren. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor Oud-Heverlee Leuven, KV Kortrijk, Bergen en KV Mechelen. Het afgelopen seizoen kwam hij mede door een blessure weinig in actie. De Gambiaan speelde slechts vier duels, waarin hij niet tot scoren kwam. Ibou leek ook na de zomer niet de eerste keuze te zijn voor trainer Stijn Vreven. Hij wilde dan ook graag vertrekken en heeft nu een oplossing gevonden in Turkije.