'Koeman wil peperdure landgenoot dolgraag naar Liverpool halen'

'Koeman wil peperdure landgenoot dolgraag naar Liverpool halen'

14-07-2016 09:53

Ronald Koeman wil als nieuwe manager van Everton graag zaken doen. Hij krijgt een flink transferbudget en wil een gedeelte daarvan investeren in Georginio Wijnaldum. De interesse was al bekend, maar nu wordt via een gerucht van The Daily Mail duidelijk dat Wijnaldum absolute prioriteit is voor Koeman.

De 25-jarige Wijnaldum stapte vorig seizoen voor een bedrag van om en nabij de twintig miljoen euro over van PSV naar Newcastle United. Nu The Magpies gedegradeerd zijn, lonkt er opnieuw een transfer voor de welwillende Wijnaldum. Hij ziet een stap naar Everton zeer zeker zitten, zo meldt de boulevardkrant. In Liverpool kan de international ploegmaat worden van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

Koeman wil met de komst van Wijnaldum zijn selectie vormgeven. Eerder werd bekend dat Newcastle een flinke transfersom verlangt voor de Oranje-international, die nog een contract voor vier jaar heeft. Hij moet dertig miljoen euro kosten. Volgens het Turkse Fanatik staat ook Ozan Tufan op de verlanglijst van Koeman, die rekening moet houden met een vertrek van John Stones. Chelsea heeft zich wederom gemeld.