'Afgelaste oefeninterland Rode Duivels krijgt toch uitgave begin september'

'Afgelaste oefeninterland Rode Duivels krijgt toch uitgave begin september'

Gepubliceerd: donderdag 14 juli 2016 om 09:03do 14-07-2016 om 09:03

Het lijkt steeds meer waarschijnlijk dat de Rode Duivels begin september Spanje partij geven tijdens een vriendschappelijke interland. Normaal zouden beide landen elkaar al ontmoet moeten hebben in november van vorig jaar, maar die partij werd destijds geannuleerd. Een herkansing lijkt nu dus in de maak.

Op 17 november 2015 zouden de troepen van Marc Wilmots tegen toenmalig Europees kampioen Spanje sparren. Door de terroristische aanslagen in Parijs en dreiging voor een aanslag in Brussel, kwam dat duel er uiteindelijk niet.

Sudinfo weet dat de voetbalbonden van beide landen er nu op gebrand zijn om de wedstrijd op 1 september doorgang te laten vinden. Het duel zal plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. Volgens de krant staat er wel nog niets officieel op papier. Dat zou echter niet lang op zich laten wachten.

Voor de KBVB zou de oefeninterland op financieel vlak alvast een godsgeschenk zijn. Nadat de confrontatie in november vorig jaar werd afgelast, diende de bond alle tickets terug te betalen. Daardoor liep het ruim een miljoen euro aan inkomsten mis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws