''Roef mag niet denken dat hij Proto in een vingerknip zal doen vergeten''

''Roef mag niet denken dat hij Proto in een vingerknip zal doen vergeten''

13-07-2016 15:53

Silvio Proto staat het komende seizoen bij Oostende in doel. Davy Roef krijgt daardoor zijn kans als eerste keeper van Anderlecht. Een voormalige jeugdtrainer gelooft sterk in de talentvolle Roef.

Alain Boon zegt in Sport/Voetbalmagazine dat de Brusselaars hem het vertrouwen moeten blijven geven. "Het bestuur en zijn ploegmaats zullen voor hem in de bres moeten springen. Het heeft geen zin om een jonge keeper te lanceren en hem bij zijn eerste foutjes als een baksteen te laten vallen. Dezelfde raad aan de supporters: heb geduld met Davy", vertelt hij over de 22-jarige Roef.

Boon denkt dat Roef wel krediet gaat krijgen, maar geeft ook advies aan zijn ex-pupil. "Ik denk dat Davy meer krediet zal krijgen van het Anderlechtpubliek dan een doelman van buitenaf. Wat hij zeker niet mag doen, is denken dat hij Proto in een vingerknip zal doen vergeten. Komend seizoen zal er vaak aan Proto gerefereerd worden en het jaar daarop wellicht ook nog.''

De voormalige jeugdcoach ziet een grote toekomst weggelegd voor de doelman. Boon denkt zelfs dat Roef in potentie uit kan groeien tot een Rode Duivel. Misschien ben ik iets te overmoedig, maar ik zie Davy op termijn wel bij de drie doelmannen van de Rode Duivels zitten'', besloot hij.