'Leicester City reageert met nieuw megacontract op miljoenbod voor Kanté'

'Leicester City reageert met nieuw megacontract op miljoenbod voor Kanté'

13-07-2016 15:15

Wekenlang bleef het bij geruchten, maar woensdag lijkt de strijd om N'Golo Kanté te ontbranden. Chelsea heeft een miljoenenbod neergelegd bij Leicester City.

Kanté was de grote motor in het sensationele kampioensjaar van Leicester City, achter blikvangers Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Dat leverde hem een plek in de EK-selectie van Frankrijk én de belangstelling van de volledige Europese top op. Chelsea is in die race het meest concreet, met een bod van naar verluidt 35 miljoen euro.

Volgens Le Parisien zouden Chelsea en Leicester het zelfs al eens zijn, maar het lokale Leicester Mercury claimt over informatie te beschikken dat van een akkoord geen sprake is. De kampioen van Engeland zou Kanté een nieuw contract hebben voorgeschoteld, tegen een salaris van ongeveer 110.000 euro per week.

Met dat salaris wordt Kanté in één klap de bestbetaalde speler van Leicester, samen met Vardy. De spits gaf wat dat betreft ook het goede voorbeeld aan Leicester. Hij prefereerde een langer verblijf bij The Foxes boven Arsenal. Intussen staat Kanté ook in de belangstelling van Real Madrid.