Gent won van Chinese en Arabische clubs: Geen makkelijke dossiers

Gent won van Chinese en Arabische clubs: "Geen makkelijke dossiers"

12-07-2016 22:57

AA Gent gaat de Zweedse kant op. Na Erik Johansson (die intussen al is vertrokken), zullen nu ook de Zweden Jacob Rinne en Emir Kujovic uitkomen voor de Buffalo's. Zij moeten het verlies van Matz Sels en het aanstaande vertrek van Laurent Depoitre opvangen.

"Voor dat profiel waren er op de binnenlandse markt weinig andere mogelijkheden", stelt algemeen manager Michel Louwagie in Sport/Voetbalmagazine. De inmiddels al 28-jarige Kujovic brengt extra ervaring in de ploeg. "Moses Simon, Gustav Wikheim en Kenny Saief zijn heel jong. Op bepaalde ogenblikken konden we wel wat ervaren voetballers gebruiken."

"Het waren geen gemakkelijke dossiers, want voor spitsen die vlot scoren, moet je opboksen tegen aanbiedingen uit China, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. Maar ons sportief project haalde het van het financiële aspect", aldus de manager van Gent.

Het is toch opvallend dat Gent opnieuw voor Zweden kiest. Eerdere pogingen (Magnus Eriksson en Erik Johansson) mislukten al. "De technische staf én de scoutingcel gingen akkoord, maar we zullen het pas weten na een aantal maanden. Eriksson kwam op een slecht moment, Johansson had de tegenslag vanaf het begin geblesseerd te geraken", besluit Louwagie.