Zoon van ex-assistent bondscoach hangt schoenen aan de haak

Zoon van ex-assistent bondscoach hangt schoenen aan de haak

12-07-2016 18:35

Kristof Snelders heeft op 33-jarige leeftijd beslist om te stoppen met voetballen. De pocketaanvaller die jarenlang in eerste klasse speelde, was tot vorig seizoen nog actief bij de Antwerpse eersteprovincialer Antonia. 

Snelders doorliep de jeugdopleiding bij Germinal Ekeren en Feyenoord. Hij debuteerde uiteindelijk op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van AA Gent. Daarna stapte hij over naar Germinal Beerschot Antwerpen, waar hij in zes seizoenen 23 doelpunten maakte. Nadien speelde Snellie nog bij eersteklassers FC Brussels, Lierse, Cercle Brugge en Waasland-Beveren. De aanvaller speelde in de nadagen van zijn carrière nog voor derdeklasser Cappellen en eersteprovincialer Antonia. 

Snelders blikte in Het Nieuwsblad nog even terug op zijn rijkgevulde voetbalcarrière. "De promotie met Waasland-Beveren was het hoogtepunt. De sfeer en het spontane feest met de supporters zorgden voor een unieke belevenis. Het dieptepunt was mijn vertrek bij GBA, want dat was een domper na enkele mooie jaren. Ik stop nu omdat ik mijn drukke werkzaamheden bij Versnel niet meer kan combineren met de trainingen. Daarom ben ik al bewust afgezakt naar derde klasse en eerste provinciale. Het was wel leuk om de laatste drie jaar met mijn jongere broer Philippe in dezelfde ploeg te spelen"