Neymar: 'Ik blijf erbij dat het niet door de beugel kan, ik kon wel verlamd raken'

Neymar: 'Ik blijf erbij dat het niet door de beugel kan, ik kon wel verlamd raken'

12-07-2016 15:07

Het had weinig gescheeld of Neymar moest twee jaar geleden noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetbalcarrière. In het kwartfinaleduel op het WK in Brazilië botste de aanvaller pijnlijk met Colombiaan Juan Camilo Zuniga, waardoor Neymar zijn rugwervel brak.

"Ik heb een paar moeilijke momenten meegemaakt in mijn loopbaan, maar wat toen op het WK gebeurde is het absolute dieptepunt", vertelt de Braziliaanse superster in gesprek met het Engelse Mirror. "Het was mijn droom om in eigen land het WK te winnen, maar het liep allemaal mis door een blessure die me mijn carrière had kunnen kosten."

"Een paar dagen later belde Zuniga me op om zich te verontschuldigen. Het was niet zijn bedoeling om mij pijn te doen. Ik accepteerde zijn excuses, maar ik blijf erbij dat zijn actie niet door de beugel kon. De manier waarop hij het duel aanging van achteren zorgde er voor dat ik mezelf onmogelijk kon verdedigen. Als de klap een paar centimeter lager aangekomen was, had ik zomaar verlamd kunnen zijn", besluit Neymar.