Versterking op komst: 'Sint-Truiden onderhandelt met Oekraïens international'

Versterking op komst: 'Sint-Truiden onderhandelt met Oekraïens international'

12-07-2016 12:54

Sint-Truiden zal zich binnenkort duidelijk nog versterken op de transfermarkt. De ploeg zoekt daarvoor ook in Oost-Europa. STVV wordt gelinkt aan de Oekraïner Roman Bezus.

Volgens de lokale pers staat Bezus in de belangstelling van STVV. Zijn huidige club Dnipro Dnipropetrovsk zit in de problemen en moet dringend enkele spelers verkopen. Bezus is één van de namen die mag vertrekken. Hij speelde maandag niet mee in een oefenwedstrijd voor zijn club om te onderhandelen met de Kanaries.

Bezus is een grote naam in Oekraïne. Hij was één van de topspelers voor zijn club. In Oekraïne won hij al twee keer de beker en werd hij één keer kampioen. Daarnaast was hij in het seizoen 2014-2015 nog verliezend EL-finalist met Dnipro.  Hij speelde ook al negentien wedstrijden voor de nationale ploeg van Oekraïne.

De aanvallende middenvelder, die ook als tweede spits kan spelen, speelde zijn hele profcarrière in eigen land. Hij kwam uit voor Kremin Kremenchuk, Vorskla Poltava, Dynamo Kiev en Dnipro Dnipropetrovsk.