'Trots Roeselare' stelt Chinese investeerders én samenwerking met Lille OSC voor

'Trots Roeselare' stelt Chinese investeerders én samenwerking met Lille OSC voor

12-07-2016 12:37

KSV Roeselare heeft nieuwe investeerders gevonden. De West-Vlaamse club kondigde dinsdag met veel trots aan dat er een akkoord werd gevonden met Chinese investeerders. De club slaat daarmee een nieuwe weg in.

"We hebben in 2011 gekozen voor de moeilijkste weg om KSV Roeselare opnieuw gezond te maken. We snakten naar financiële stabiliteit en hebben die nu gevonden", klinkt het op de officiële website. "Na bezoeken aan verschillende ploegen in België heeft mevrouw Hawken beslist om te investeren in KSV Roeselare. Ze verkoos KSV Roeselare boven een aantal andere clubs in België", aldus CEO Johan Plancke.

De investeerders zorgen voor een serieuze kapitaalinjectie. "Na vijf moeilijke jaren kunnen we eindelijk weer positief naar de toekomst kijken. Op vandaag kunnen we zeggen dat KSV Roeselare financieel terug gezond is. Weinig clubs kunnen dit zeggen. Vele clubs die degradeerden, hebben deze val niet overleefd", is de club bijzonder trots.

Naast de kapitaalinjectie, komt er ook een samenwerking met het Franse Lille OSC. "LOSC zal hier een aantal spelers ter beschikking stellen samen met een trainer. Ook hier kunnen we trots zijn dat LOSC ons verkoos boven een andere ploeg uit de Proximus League", besluit de club.