Weiler bevestigt straf transfergerucht: Hij kan ervaring meebrengen

Weiler bevestigt straf transfergerucht: "Hij kan ervaring meebrengen"

12-07-2016 08:49

Met de komst van coach René Weiler waait er een nieuwe wind bij Anderlecht, maar in de kern zijn er nog weinig veranderingen. De komst van Alexandru Chipciu zou wel een stevige kwaliteitsinjectie zijn, en Weiler hoopt in elk geval op zijn komst.

In Het Laatste Nieuws geeft de coach toe dat hij Chipciu zelf heel graag wil. "Hij kan links, rechts en centraal voetballen en brengt ervaring mee", laat hij optekenen. Het water tussen Anderlecht en Steaua Boekarest is niet zo diep, de transfersom zal ergens tussen drie en vier miljoen euro uitkomen.

Het feit dat Anderlecht dringend een flankspeler nodig heeft blijkt wel uit de oefenwedstrijden. Weiler moet zich voorlopig behelpen op de rechterflank, aanstormend talent Idrissa Doumbia en zelfs Steven Defour hebben al op die positie moeten spelen. Ook afgelopen seizoen had Anderlecht eigenlijk geen rechterwinger, Besnik Hasi heeft zowat iedere aanvallende speler een keer op die positie moeten zetten. Dat moet dit seizoen uiteraard beter, en misschien is Chipciu de speler waar Anderlecht al zo lang op wacht.