Standard bevestigt eindelijk komst Gillet: Leider met uitstekende mentaliteit

Standard bevestigt eindelijk komst Gillet: "Leider met uitstekende mentaliteit"

11-07-2016 18:13

Het Italiaanse Catania, waarvan Jean-François Gillet het voorbije seizoen eigendom was, kondigde de overgang van de doelman vorige week al aan. Nu hebben ook de Rouches de transfer aangekondigd. De doelman tekent voor twee seizoenen.

Gillet keert zo terug naar het oude nest. Hij begon zijn professionele carrière bij Standard Luik in het seizoen 1998-1999, vooraleer naar Italië te trekken. Daar speelde hij voor AC Monza, AS Bari, Treviso, Bologna, Torino en Catania (16 matchen). Het voorbije seizoen speelde hij op huurbasis bij KV Mechelen.

De afgelopen weken was de goalie nog actief op het EK in Frankrijk met de Rode Duivels. "Jean-François is een echte professional die heel wat ervaring opdeed in Italië, waar hij toch 16 seizoenen aan de slag was", aldus sportief directeur Renard op de website.

"Hij is heel gelukkig dat hij kan terugkeren naar de club van zijn geboortestad. Hij zal zijn ervaring overbrengen op de groep en voor concurrentie zorgen bij de doelmannen. Het is een leider met een uitstekende mentaliteit."