Degryse baalt van blessure Ronaldo: ''Dat heeft de finale verpest''

Degryse baalt van blessure Ronaldo: ''Dat heeft de finale verpest''

11-07-2016 10:14

Cristiano Ronaldo werd zondagavond in de EK-finale na 25 minuten per brancard van het veld gedragen. Zonder de absolute sterspeler wist Portugal gastland Frankrijk na verlengingen toch te kloppen in een teleurstellende finale: 1-0. Analist Marc Degryse heeft hem toch gemist in de eindstrijd.

''Het uitvallen van Ronaldo was wel vervelend. In de eerste plaats voor Cristiano zelf - een sportieve ramp. Je wil in zo'n finale belangrijk zijn. Zeker híj. Ronaldo's knieblessure heeft de finale verpest. Portugal moest plots verder zonder hun ster en wij bleven bijzonder lang op onze honger zitten'', schrijft in zijn colum in Het Laatste Nieuws.

Het wegvallen van Ronaldo had volgens Degryse ook een negatief effect op de wedstrijd. ''Zonder Ronaldo was Portugal nóg meer de underdog. Het plan: de boel achterin dicht doen, vechten voor elke bal en loeren op die ene tegenprik en desnoods op strafschoppen. Uiteindelijk kwam die ene tegenaanval er, dankzij Éder. Een doelpunt vanuit het niets. Veelbetekenend voor deze teleurstellende finale.''

Voor Degryse is het Zuid-Europese land een typische winnaar vanE dit tegenvallende EK. ''Portugal Europees kampioen. Naar het beeld van dit toernooi. De ploeg die het beste kan verdedigen én op dat ene moment tegenprikt. Mooi was het niet, maar Portugal verloor geen enkele match. Dat verdient een compliment.'' Tot slot is Degryse wel blij voor Ronaldo. ''Na alles wat Cristiano Ronaldo aan Portugal gegeven heeft, krijgt hij nu de beker terug van zijn ploegmaats. Ze hebben gevochten voor hem, er alles aan gedaan om zijn palmares compleet te maken'', besluit de ex-Rode Duivel.