'Anderlecht wil niet meer verder met peperdure aanvaller'

'Anderlecht wil niet meer verder met peperdure aanvaller'

11-07-2016 09:45

Anderlecht heeft de laatste jaren aardig wat geïnvesteerd in het team, maar sommige investeringen liepen helemaal mis. Zo is er het dossier van Federico Vico. De Spaanse spits heeft 1,8 miljoen euro gekost, maar toonde nooit waarom.

Vico is een voormalige jeugdinternational voor Spanje, Anderlecht haalde hem weg bij Cordoba. Vico heeft echter nooit kunnen overtuigen, ook niet in zijn uitleenbeurten. De flankspeler werd eerst uitgeleend aan KV Oostende, waar hij snel op de bank belandde. Vervolgens werd hij verhuurd aan zijn ex-club Cordoba en aan Albacete. Bij beide clubs speelde hij meer, maar echt de pannen van het dak speelde hij ook niet.

Anderlecht heeft nu besloten dat Vico terug naar zijn thuisland mag om daar een club te zoeken. Dat meldt Het Nieuwsblad. Eigenlijk heeft Vico nog een contract van twee seizoenen in het Astridpark, maar daar gaat het bestuur niet te zwaar aan tillen. De vraag is nu of Anderlecht zelfs nog maar een fractie van het originele transferbedrag gaat terugzien.