De VIJF: Mogelijke opvolgers van Meunier bij Club Brugge

De VIJF: Mogelijke opvolgers van Meunier bij Club Brugge

11-07-2016 11:00

Club Brugge moet het komend seizoen zonder Thomas Meunier doen. De rechtsachter versierde een transfer naar Paris Saint-Germain. Blauw-Zwart vangt het seizoen dus aan met een nieuwe flankverdediger. Maar wie zal hem opvolgen? VoetbalPrimeur.be somt enkele mogelijkheden op.

1. Dion-Johan Cools (Club Brugge)
De meest voorspelbare en gemakkelijkste oplossing is Cools. De jonge rechtsachter werd vorig seizoen al gehaald bij Oud-Heverlee Leuven en kreeg het vorige seizoensbegin enkele wedstrijden zijn kans. Aanvallend zat het zeker goed bij de jongeling, maar verdedigend is er toch nog wat werk aan.

Ook in de voorbereiding liet Cools al zien dat hij nog heel wat ervaring nodig heeft. De vraag is nu of Club Brugge bereid is om hem die te laten opdoen als basispion. Met de Champions League in het verschiet, is het bijzonder riskant om met een jonge rechtsachter te beginnen. En nu ook Davy De fauw vertrokken is, is er niet echt een ervaren oplossing in de kern.

2. Ricardo van Rhijn (Ajax)
Als er niet in eigen rangen wordt gekeken, moet er iemand gehaald worden. Dat zou van Rhijn weleens kunnen zijn. De Nederlander was in het verleden nog een sterkhouder bij Ajax, maar verzeilde op de bank ten nadele van Kenny Tete. Hij lijkt ook klaar te zijn voor een vertrek bij de Ajacieden.

Club Brugge houdt goede herinneringen over aan het weghalen van bankzitters bij Nederlandse clubs. Zo werd Stefano Denswil weggehaald bij Ajax, waarna hij uitgroeide tot een sterkhouder bij Blauw-Zwart. En Ruud Vormer (ex-Feyenoord) is intussen uitgegroeid tot een publiekslieveling.

3. Antonio Barragan (Valencia)
Een iets exotischere optie is Barragan. De rechtsachter is al vijf jaar actief voor Valencia, maar zou daar ondanks zijn basisplaats toch mogen vertrekken. De Spanjaard werd eerder al in verband gebracht met de Bruggelingen. Een vertrek naar Blauw-Zwart is dus niet ondenkbaar.

Met Barragan zou Tomas Pina, die net werd weggehaald bij Villarreal, ook een nieuwe Spanjaard bij de club kunnen verwelkomen. Dat zou de integratie ook meteen vergemakkelijken. Het profiel van Barragan sluit niet echt aan bij dat van Meunier, de rechtsachter is namelijk eerder verdedigend ingesteld. Maar defensieve zekerheid inbouwen in de Champions League is zeker geen slecht idee.

4. Karlo Bartolec (Lokomotiv Zagreb)
Kroaten en Club Brugge, het is al vaker een goede combinatie gebleken (Robert Spehar, Bosko Balaban, Ivan Perisic, Tomislav Butina, ...) Bartolec zou de volgende in dat rijtje kunnen worden. De 21-jarige belofteninternational is een sterkhouder bij zijn Kroatische club en lijkt klaar voor de stap naar West-Europa.

Club Brugge zou hem die stap kunnen aanbieden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al heel wat ervaring (67 wedstrijden op het hoogste niveau) en speelde hij al een aantal wedstrijden in Europa. Als Club Brugge eerder voor een getalenteerde jongeling gaat, dan is deze zeker een goede optie.

 5. Clinton Mata (Charleroi)
Als er in eigen land wordt gekeken, is Mata van Charleroi mogelijk een oplossing. De voormalige flankaanvaller werd not maar net omgevormd tot een verdediger, maar liet bij Charleroi al enkele mooie dingen zien. Het lijkt nu al vast te staat dat de Belgische verdediger binnenkort de stap hogerop zet.

Club Brugge zou die stap hogerop kunnen worden. Nu Blauw-Zwart enkel nog Cools op de rechtsachter heeft, moet er dus een back-up/concurrent gehaald worden. Geeft Club Brugge hem die kans?