'Southampton besteedt riante transferinkomsten aan overbodige Bayern-speler'

'Southampton besteedt riante transferinkomsten aan overbodige Bayern-speler'

10-07-2016 11:22

Southampton heeft Pierre-Emile Højbjerg van Bayern München bijna binnen. 'The Saints' hebben een overeenkomst met de twintigjarige Deense middenvelder, die in Duitsland in een uitzichtloze situatie terecht is gekomen.

Volgens Kicker moeten Southampton en Højbjerg wel enkele details bespreken om de plooien helemaal glad te strijken. Ook wil Bayern meewerken aan een vertrek van de international. De kampioen van Duitsland verlangt een bedrag van vijftien miljoen euro van Southampton.

Voor de Engelsen is dat bedrag geen probleem, want Southampton heeft met de transfers van Sadio Mané (Liverpool), Victor Wanyama (Tottenham Hotspur) en Juanmi (Real Sociedad) behoorlijk gecasht.

In Beieren kreeg Højbjerg geen voet aan de grond. Bayern pikte Højbjerg vier jaar geleden op uit de jeugdopleiding van Brondby. Bij Der Rekordmeister kwam de middenvelder sporadisch in actie. Hij werd ook nog verhuurd aan FC Augsburg en Schalke 04. Omdat Bayern Renato Sanches heeft aangetrokken, zijn de perspectieven van Højbjerg alleen maar minder geworden.